Panelsamtal: Konsten att skriva historiska romaner, 30 november


Panelsamtal: Konsten att skriva historiska romaner 

Är du nyfiken på hur man väcker historien till liv genom skönlitteratur? Då är du varmt välkommen till Kulturhotellet i Helsingborg för en inspirerande kväll med tre framstående författare som alla har gjort sig kända för sina historiska romaner! 

Datum: 30 november
Tid: 19.00 – 20.00
Plats: Kulturhotellet, Södergatan 11, Helsingborg
Fri entré

Under denna kväll får vi möta och lyssna till:

Johan Andrée – Museichef på Beredskapsmuseet och författare till den dokumentära boken ”Kanonerna på Djuramåsa”, som handlar om Batteri Hälsingborg och historiken bakom. 
Kl 18.00 till 19.00 håller Johan i ett föredrag om sitt nästa lokalhistoriska bokprojekt ”Gravkvarter 15”, varmt välkomna redan då! 

Camilla Bergvall – Författare, kulturskribent och aktivist, som har satt historiska kvinnor på kartan genom sina verk. Camilla har bland annat skrivit biografin ”Att arbeta för en idé är att leva” om den visionära Nanny Palmkvist (1862-1940). Hon har också varit projektledare för Kvinnokarta Helsingborg, där hon lyfte fram stadens historiska kvinnor genom föreläsningar och stadsvandringar.

Erika Olofsson Liljedahl – En författare som har gjort avtryck med sina poetiska och starka berättelser. Uppvuxen i Höganäs och numera bosatt på den skånska slätten, har Erika utbildat sig vid Lunds universitets Författarskola. Hennes debutroman ”Någonstans brister himlen” har fått stor uppmärksamhet, följd av de hyllade romanerna ”Och bergen skall rämna” och ”Paradishamn”. Erika kombinerar idag sitt skrivande med arbetet som bibliotekarie och fortsätter att beröra läsare med sina historiska skildringar.

Under panelsamtalet kommer vi att utforska frågor som:
* Hur går man tillväga för att omvandla historiska fakta till levande och gripande skönlitteratur?
* Vilka utmaningar och möjligheter står man inför när man skriver om verkliga händelser och personer?

Detta är ett unikt tillfälle att få en djupare förståelse för den kreativa processen bakom historiska romaner och att höra författarna dela med sig av sina personliga erfarenheter och råd. Efter samtalet kommer det också att finnas möjlighet att ställa frågor och diskutera vidare med författarna.